Eindelijk

Eindelijk, openheid! Een zucht van opluchting, mijn hele lichaam ontspant alsof het al die tijd in een kramp heeft geleefd. Een open mail; een uitnodiging om te reageren, om in verbinding te gaan. Eindelijk weer in verbinding, de deur van de ander staat ook open! Vanuit Liefde reageren, zonder ego. Een kans om de Nelson Mandela en Gandhi in mijzelf te laten spreken.

Openheid is altijd een handreiking, onafhankelijk van de vorm waarin de openheid zich openbaart. Je kunt het niet zien, je kunt het niet bewijzen met woorden of uitspraken, je kunt het alleen maar voelen. De deur naar het hart gaat open, verbinding op hartniveau is mogelijk.

Mijn deur staat altijd open, met wie ik ook te maken heb. Ik heb niets te verbergen. Dat kun je naïef noemen of zelfs arrogant. Iedereen mag weten hoe ik me voel, wat er in mij omgaat. Dat uit zich in elke mail die ik stuur, elk gesprek dat ik heb en elk Whatsappje dat ik stuur. Ik laat mijn hart spreken en de hele wereld mag het horen en reageren.

20140106-143700.jpg

Het is met deze insteek dan ook best lastig voor me als ik de openheid bij de ander waar ik mee te maken heb, niet voel. En helemaal een uitdaging wordt het als die ander zegt dat er openheid is, maar ik hem niet voel. Hoe ga ik daar goed mee om? Want verbinding is voor mij heel belangrijk, en voor de ander blijkbaar ook, want anders zou diegene niet zeggen dat de deur open staat.
Dan wordt het dus een kwestie van vertrouwen. Vertrouwen dat als de ander echt verbinding wil, in beweging komt. Dat diegene zijn deur daadwerkelijk op een kier zet om eens te kijken wat er dan gebeurt.

Wat geweldig als dat gebeurt, het kan weer gaan stromen, als lucht door twee deuren die tegen elkaar openstaan. Met de deur open heb je meer lucht, meer ruimte, meer licht en een uitnodiging aan eenieder om eens binnen te lopen in een andere wereld. Eindelijk…wees welkom!

===

Met dank aan Janneke ook nog deze TEDtalk over openheid.

2 thoughts on “Eindelijk

  1. Wat ben je toch een heerlijk mens ❤️

Ik wil graag reageren!