Leven in 2013

“Wat waren voor jou de vijf mooiste momenten van 2013?”, vroeg Robbert mij vanochtend tijdens het ontbijt.

“Dat Otto geboren werd”, zei ik meteen, terwijl de tranen in mijn ogen sprongen. En daarna bleef het even stil…niet omdat ik aan het nadenken was over die andere vier mooie momenten, maar omdat er geen enkel ander moment op kwam. Het verraste ons, dat de geboorte van mijn neefje zo prominent op de eerste plek staat.

Er gebeurde dit jaar zoveel: zoveel keuzes, zoveel stappen, zoveel sprongen en zoveel ondernomen, dat deed ik niet eerder in zo’n korte periode.

Vrijheid
Ik ging dit jaar zonder vaste werkplek ondernemen, omdat ik erachter kwam dat CvJO niet bij me paste zoals het werd neergezet. Te weinig ruimte, te ver af van de essentie. Ook nam ik afscheid van Now It’s Our Time, eigenlijk om dezelfde reden, te ver af van wat het zou kunnen zijn.

Ondernemen
20131223-162003.jpgGave Dingen Doen Nijmegen tot aan juni gefaciliteerd en toen ruimte gemaakt voor iemand anders. Gave Dingen Doen Onderwijs opgezet, en prachtige gesprekken met Bas en Bela gevoerd over de essentie van Gave Dingen Doen. Plotseling afscheid genomen van lieve Guy, terwijl onze vriendschap nog niet vol tot zijn recht was gekomen.

 

20131223-162108.jpg

Week of My life is ontstaan en niet alleen was dat voor de zeven jongeren die meededen de week van hun leven. Ook voor mij was het een geweldige, overweldigende bevestiging…Ja, zoals ik het voor me zie kan het! En kan ik het vormgeven, alles wat daarvoor nodig is heb ik in mij.

 

20131223-161645.jpg

Opdrachten gedaan in onderwijs voor ROC en de HAN, meegedaan aan het Durftevragenfestival, gesproken op Inspiration Shot, me betrokken gevoeld bij Honourslab en HetKind en natuurlijk Stichting GEEFeconomie gestart. En afgelopen zomer mocht ik weer met Worldmapping mee, dit keer naar Malawi, om een groep jongeren te begeleiden.

 

Potentie en essentie
Door steeds dichter bij mijn kern te komen ben ik afgelopen jaar steeds beter gaan voelen wat er allemaal mogelijk is…als je er voor durft te kiezen. Ik snap nu dat ik potentie- en essentiebewaker ben. Ik zie overal het volste potentieel in, en ik kan alleen nog maar daar voor gaan. Of dat nu bij mensen of organisaties is, onvoorwaardelijk leven en in het licht durven staan is de uitnodiging die in alles wat ik aanpak terug komt. Vertrouwen op dat datgene waarvan ik voel dat het goed is, ook het beste is voor de wereld. Wow, wat geeft die insteek ruimte om steeds weer opnieuw te mogen kiezen voor het mooiste.

20131223-162043.jpg

Aan het einde van het jaar zeiden wij ook nog ons huisje vaarwel, gaf ik mijn auto weg (en nog veel meer) en boekten we een vliegticket naar Bangkok. Weinig plannen, veel liefde….dan kan het niet anders dan goed komen. Vanuit Laos typ ik deze blog, terugkijkend op afgelopen jaar. Wat een beweging, wat een ruimte, wat een potentie.

Leven
Otto

En dan is daar het mooiste moment in april, een nieuw familielid, mijn lieve kleine neefje Otto die geboren wordt. Ik begrijp nu ineens waarom dat het mooiste moment van mijn afgelopen jaar is: dichterbij de essentie kun je niet zijn.

2 thoughts on “Leven in 2013

  1. Rob

    Rijk! Altijd! Overal!

  2. Fijn dat je dit met ons deelt! Jullie zijn ver weg, maar toch heel nabij!

Ik wil graag reageren!