Hé, gaaf ding!

Mensen die mij een kennen of volgen weten dat ik graag Gave Dingen Doe. Ik kan mijn enthousiasme, creativiteit en visie kwijt tijdens de Gave Dingen Doen-sessies. Ik merk dat hoe meer gave dingen ik doe, hoe beter ik me voel. Hoe vaker ik er voor kies om gave dingen te doen, hoe meer energie ik krijg vanuit het gevoel dat ik waarde toevoeg aan een veranderende wereld. Niet alleen tijdens de sessies, gewoon terwijl ik aan het leven ben.

Gave Dingen Doen-sessies
Bij de Gave Dingen Doen-sessies kun je jezelf laten zien zoals dat voor jou goed voelt. Je kunt als deelnemer ideeën geven over onderwerpen waar je veel vanaf weet. Je kunt nieuwsgierig zijn naar deelnemers die ideeën hebben over onderwerpen waar jij niets vanaf weet. Je kunt je verbinden met mensen die dezelfde ideeën hebben of juist met mensen die hele andere ideeën hebben. Net als in het echte leven ;) De keuze is aan jou! Gewoon lekker doen waar je echt blij van wordt!

briefkaart gaaf

318083_525859377445896_1656601994_nIMG_3930

loesje-het-kan-wel

 

 

 

 

Gave Dingen Doen in het leven
Wie wil er nou geen Gave Dingen Doen in zijn leven? In zijn werk? Met zijn familie en vrienden? Of op school? Ja, er zijn altijd mensen die de term ‘gaaf’ niet gaaf vinden, dus je mag gaaf ook vervangen door tof, inspirerend, cool of fijn. Het gaat namelijk niet om de woorden, het gaat om de intentie die uit de woorden spreekt. Gave Dingen Doen, daar zit zoveel moois in. Gewoon toffe dingen doen in het leven, coole initiatieven starten op je werk, gezellige mensen bij elkaar brengen op school, iedereen die je tegenkomt gedag zeggen of andere dingen doen om de wereld mooier te maken.

Wat Gave Dingen Doen zo gaaf maakt is dat het vormloos is. En dat je dus alle vrijheid hebt om er de vorm aan te geven die jij wilt. Want de essentie van Gave Dingen Doen is waarde toevoegen vanuit je eigen passie en interesses. Jezelf of iemand anders verder helpen vanuit vertrouwen en met enthousiasme. Omdat het fijn voelt, omdat het je aanspreekt, omdat jij gelooft dat het (gaver) kan!

Gave dingen doen staat voor mij gelijk aan waardevolle dingen doen. Dat geeft namelijk het gave gevoel: yes, ik ben waardevol met mijn talenten! Ik mag bijdrage op de manier waar ik mij goed bij voel. Ik doe niet alleen gave dingen, ik bèn ook een gaaf ding! ;)

Gaaf onderwijs
Al maanden gaan mijn gedachten naar Gave Dingen Doen in en voor het onderwijs. Er komen zoveel mensen op mijn pad die onderwijs ook mooier, fijner of gaver (willen) maken. En er zijn zoveel jongeren waarvoor het onderwijs zoveel gaver kan! Mijn droom is dat alle jongeren hun onderwijs gaaf vinden. Jongeren die met een lach op hun gezicht vertellen dat ze gave dingen hebben gedaan. Dat zij dingen geleerd hebben die zij willen leren, die zij kunnen inzetten om waarde toe te voegen aan de maatschappij op een manier waar zij blij van worden. Dat is gave dingen doen in het onderwijs en dat is waar ik voor kies!

Ik ga(af) ervoor, doe je mee?

2 thoughts on “Hé, gaaf ding!

  1. Ha Petra,
    Ja. Ik doe mee! Als scholieren veel meer vanuit hun talenten en passie (gave) keuzes maken zullen zij waarde toevoegen aan zichzelf, hun directe omgeving en de maatschappij!!! Wanneer is de volgende inspiratie bijeenkomst?

  2. Goed idee, Petra. Gave dingen doen in het onderwijs. Als ik zie hoe geweldig jij de gave dingen doen-sessies begeleid, dan komt dit vast en zeker goed.

    Dus… een echte aanrader voor iedereen in het onderwijs!

Ik wil graag reageren!