Over Petra

Ik ben Petra. Van nature nieuwsgierig, onderzoekend, kritisch, zeer gevoelig en vurig gepassioneerd als het gaat over gelijkwaardig- en rechtvaardigheid. Ik geniet van buiten zijn, filosoferen, voelen en handelen in mogelijkheden en van mensen laten zien wat zij in zich hebben.

Mijn voorgeschiedenis
Na een periode in het basisonderwijs in 2002, beëindigd door een burn-out, zwoor ik het onderwijs af. Het was niet voor mij bedoeld, ik wilde werken in een systeem waar ik wel mijn ei kwijt kon. De onuitputtelijke nieuwsgierigheid naar kinderen en jongeren heb ik altijd behouden. Als zelfstandig jongerenonderzoeker kon ik mijn nieuwsgierigheid naar deze doelgroep constant voeden. En kwam ik veel in aanraking met onderwijs en bekeek het vooral door de bril van de leerling of student. Sinds januari 2013 heb ik me bezig gehouden met mooie innovatieve onderwijsprojecten, omdat ik weet dat onderwijs er anders uit kan en moet zien om aansluiting te vinden bij dat wat nodig is in de wereld. Ik heb ontelbare verhalen van jongeren op zak en vanuit mijn vertrouwen dat onderwijs mooier kan zijn voor iedereen draag ik mijn steentje bij. Ik voeg waarde toe door te werken vanuit mijn hart, nieuwsgierigheid, vertrouwen en ontdekken.

Mijn zijn
Ik sta vol vertrouwen in het leven en laat graag aan andere mensen zien dat zij dat vertrouwen ook kunnen ervaren. Samen met mijn ‘partner in love’ Robbert  en onze dochter Doris (11 maanden) reis ik als moderne nomaden (geen eigen huis enkel twee backpacks en een baby ;)) door de samenleving om te laten zien dat er een wereld van overvloed, vertrouwen en liefde mogelijk is.

Mijn werk
Een nieuwsgierige, kritische en analytische blik op de wereld vind ik voor ieder mens en iedere organisatie belangrijk. Daarom help ik organisaties en mensen om hun nieuwsgierigheid de vrije loop te laten, kritische te leren kijken en informatie en ervaringen te analyseren op een eerlijke manier.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

IMG_3519* Een aantal van de blogs op deze website zijn doorgeplaatst op HetKind,

* Ik ben een van de initiatiefnemers van Week of my life.

Lees hier een interview met mij in Ygenwijs Magazine nr 8.

* Lees hier over mijn leven in de GEEFeconomie.