Feestje

Mijn ‘why’ is mensen uitnodigen om in beweging te komen richting hun hart. Zo communiceer ik ook over wat ik doe: ik heb een immer uitgestoken hand om de wereld samen mooier te maken. Ik doe het al en jij bent ook van harte welkom. Dat gaat niet op een bepaalde manier, maar juist op de manier die bij eenieder past. Want wat ‘mooier’ is, dat snappen we allemaal. Duurzamer, liefdevoller, fijner, veel lachen, vrijheid voelen, geen oordelen, je hart laten spreken en vandaar uit doen en zijn. Dat ik er op vertrouw dat iedereen hetzelfde gevoel heeft bij mooier komt omdat ik weet dat de kern van ieder mens ‘liefde’ is.

Afgelopen jaar heb ik zelf op verschillende manieren uitnodigingen ‘verstuurd’. Door gave dingen te doen, koffie te drinken, te bloggen, te tweeten, projecten uit te voeren, goed voor mijzelf te zorgen, mijn angsten aan te kijken (heel diep in de ogen), door helemaal te gaan staan voor wie ik ben. Al deze dingen deed ik voor mijzelf, en voor een mooiere wereld. Lead by example, be the change, hoe je het ook noemt, het begint altijd, enkel en alleen bij jezelf. Om uitnodigingen te kunnen versturen moest ik heel goed weten wat voor feestje er gaande was.

20140119-163448.jpg

Ik ben er achter gekomen dat het me beter lukt om een voorbeeld te zijn dan ik ooit had durven dromen. Omdat ik constant met uitnodigingen loopt te strooien, moeten andere mensen nadenken of ze de uitnodiging aan willen nemen. Alleen dat geeft al beweging: “Geloof ik überhaupt in wat Petra verteld? Wat een onzin verteld zij, dat is een bedreiging van mijn veilige wereld. Hoe weet ik dat Petra mij niet iets voorspiegelt dat er niet is? Wat nou als dat volgen van mijn hart helemaal niet voor mij is weggelegd? Ik heb nooit geleerd om te gaan staan voor mijn visie, dus dat lukt me vast niet. En wat vinden andere mensen er van als ik op haar uitnodiging in ga?”

De mensen die nieuwsgierig zijn, nemen de uitnodiging aan, ze komen een kijkje nemen en een drankje doen op mijn feestje. Er zijn ook mensen die al tijden op de uitnodiging zaten te wachten, eindelijk voelen zij dat ze ook voor het leven mogen kiezen, zij staan wild te dansen midden op de dansvloer. Dan heb je nog het groepje sceptici, die overal ‘dat kan niet’ tegen zeggen, zij komen wel, maar blijven de hele tijd aan de bar zitten mokken. Bij een paar mensen komt de uitnodiging helemaal niet aan, die houden blijkbaar niet van feestjes.

Hoe mensen ook op mijn uitnodiging reageren, het is goed. Ik voel hetzelfde bij mensen die wild gaan dansen of aan de bar zitten te mokken, namelijk dankbaarheid dat iemand in beweging komt doordat ik in mijn feestjurk sta te pronken! Ik heb compassie met mensen die bang voor mij en mijn feestje zijn, want ja, het is ook eng, doodeng zelfs. Voordat ik begreep hoe het leven bedoeld was om te leven stelde ik mijzelf ook vele vragen: Is dat feestje wel echt zo leuk als de uitnodiging doet geloven? Moet ik zelf slingers ophangen, en voor lekkers zorgen, dat is wel vreemd. Is er wel echt een feestje of is het een hele foute blind date waarbij ik weer teleurgesteld ga worden? Krijg ik er spijt van als ik niet ga? En wat moet ik dan aantrekken?

20140119-163751.jpg

Omdat ik weet hoe spannend en eng het is, blijf ik mensen uitnodigen en hen de spiegel voor houden zodat zij ook hun feestjurk kunnen aantrekken (hoe die er ook uit ziet;)). Dat is wat ik moet doen, omdat ik mensen wil laten weten dat er altijd een keuze is en dat zij die keuzes zelf moeten maken. Want het leven kan echt feestje zijn: lachen, dansen, losgaan, voelen, ervaren, genieten, leven! Af en toe een flinke kater, en ja ook mensen die toch niet op komen dagen en vlekken in het tapijt. Maar vooral prachtige ervaringen en volop lekkers om van te proeven. Met als grootste kado, je eigen hart met een strik erom!

4 gedachtes over “Feestje”

  1. Lieve Petra, wat geniet ik van al je feestjes waar ik af en toe een klein dansje waag..
    Zelfs met deze enorme afstand aan kilometers die ertussen zit… Ik kijk uit naar de feestjes die nog komen gaan!! Tot heeeel gauw! Super dankjewel lieve Petra!!! Xx

Ik wil graag reageren!