Praktische baby-voorpret is begonnen!

image021Nu we geland zijn op ons fijne plekje in Utrecht kan de baby-voorpret (in praktische zin) echt beginnen voor mijn gevoel. In dit huisje gaan we ons kindje over twee maanden welkom heten!

Wij zijn ‘niet zo van de spullen’ (understatement of the year ;)), maar voor een baby is het toch handig om wat dingetje in huis te hebben. Kleertjes bijvoorbeeld, luiers, een wiegje, een draagdoek en zo nog wat dingen die handig zijn om te gebruiken.

Ik heb, veelal zonder het te vragen (wat ik heel erg gaaf vind), veel babyspullen mogen ontvangen. Kleertjes hebben we genoeg voor de eerste periode. Ook zijn het wiegje met matrasje en dekentjes al in huis. Een draagdoek, maxi-cosi en een voedingskussen kregen wij ook al aangeboden. Heel mooi om te zien hoe makkelijk babyspullen van de ene naar de andere baby gaan om er letterlijk en figuurlijk nog een nieuw leven aan de te geven!

Er zijn nog een paar dingen die we nodig hebben voor de bevalling en de periode daarna, wie weet heeft iemand ze over of niet meer nodig en wil ze graag aan ons geven/lenen/verkopen…

Wat we nog zoeken zijn:
-Hydrofiele luiers (80x80cm, omdat we ze ook echt als wasbare luier gaan gebruiken).
– Overbroekjes voor over de hydrofiel luier (wol of PUL).
– Voedingsbeha (Maat M)
– Bevalbad dat we kunnen lenen/huren.

Ik vind het een prettig idee en een uitdaging om zoveel mogelijk van wat we nodig hebben via mijn eigen netwerk te verkrijgen. Mocht jij dus iets over hebben of iemand direct kennen die ons verder kan helpen, laat het me dan weten!

Liefs,

Petra

Ik wil graag reageren!