Week of My life

Er is veel in beweging in onze maatschappij; bij organisaties, overheid en individuen. Ontwikkelingen gaan razendsnel en niemand weet hoe de wereld er over vijf jaar uit ziet. Zekerheden die tien jaar geleden een veilig gevoel gaven zijn niet meer zo zeker.  Mensen mogen meer op zichzelf gaan vertrouwen, in plaats van op het systeem dat voor onze ouders heel goed heeft gewerkt. ‘Waarde toevoegen’, ‘kiezen voor vertrouwen’ en ‘leiderschap tonen’ zijn kwaliteiten die passen bij jongeren van nu, maar nog weinig gestimuleerd worden in het huidige onderwijs.

Waar word jij blij van?
Om jongeren hun eigen kwaliteiten te laten ontdekken is meer nodig dan wat onderwijs nu biedt. Jongeren die van school komen hebben vaak geen idee waar hun talenten liggen. De vragen: “Waar word jij blij van?” en “Wat wil jij bijdragen aan de wereld?”, zijn tijdens hun jarenlange schoolperiode niet voorbij gekomen. Terwijl dat wel vragen zijn die jongeren zichzelf stellen. Er is in onderwijs weinig ruimte om de antwoorden op deze vragen te ontdekken. Laat staan keuzes te baseren op de antwoorden die jongeren vinden.

Education-QuotesDe initiatiefnemers van Week of My life zien deze ontwikkelingen en besloten een week te organiseren voor jongeren tussen de 16 en 26 jaar. Deze week is voor jongeren die willen ontdekken hoe keuzes maken werkt en welke keuzes bij hen passen. Want als je eenmaal weet wat jou gelukkig maakt, is daarvoor kiezen een stuk makkelijker en leuker!

Week of My life vindt plaats van 3 tot en met 9 juli in Nijmegen. Vijftien jongeren worden tijdens deze week wakker geschud. De jongeren worden gestimuleerd, geïnspireerd en gemotiveerd. De jongeren gaan aan de slag met knoop-doorhakkers, ze gaan gul geven, ze gaan denken in mogelijkheden, ze gaan de zon zien opkomen en nog veel meer. Alles in de week is er op gericht om jongeren te laten ontdekken waar hun hart echt sneller van gaat kloppen! De jongeren doen het deze week helemaal zelf, maar niet alleen.

where-the-magic-happens

Magische momenten
Onder begeleiding van zes professionals, inspirerende visionairs en wereldverbeteraars ervaren de jongeren hoe een week eruit kan zien als ze kiezen voor ontdekken, fouten maken en vertrouwen. En dat ze daar voor mogen kiezen, omdat ze er blij van worden en energie van krijgen! Aan het einde van de week laten zij aan vrienden en familie zien wat de ‘Week of My life’ hen heeft gebracht.

Wij zijn nog op zoek naar jongeren die mee willen doen aan Week of My life! Ken of ben jij een jongere tussen de 16 en 26 jaar die wil ontdekken wat jou echt blij maakt? Kijk dan op weekofmylife.nl of check Facebook voor meer informatie.

Dan maken wij er samen de eerste week van de rest van je leven van!

Ik wil graag reageren!