Week of My life in 44 X 140 tekens

Dag 1: Wake up call

IMG_3519

 

Aftrap gedaan met de jongeren, meteen al prachtige inzichten in waar zij tegenaan lopen in het maken van keuzes. En daarna een groepsfoto! Dat is een fijn begin, voelt meteen als een groep…dat gaat een bijzondere week worden!

 

IMG_3545We hebben onze levenslijn getekend met hoogte- en dieptepunten. Welke keuzes heb jij gemaakt? Wat een prachtige, ontroerende verhalen van de jongeren naar aanleiding van hun levenslijn. Raak! Ongelofelijke openheid bij jongeren die meedoen aan Week of My life. Wat een bijzondere sfeer zo met z’n allen!

Dag 1 van #weekofmylife afgesloten met samenvatting van jongeren: Open, intens, intiem, wauw, indrukwekkend.

Dit wil ik elke week doen! Voor The School of Life hoef je alleen maar de deur open te zetten!

Dag 2: Passionate about your talent

Wat zou ik dit graag vaker doen: zonder kaders nieuwsgierig zijn naar jongeren en naar hen luisteren. Zo simpel en effectief.

IMG_3573Aan de slag met Rosanna met het maken van zelfportretten vanuit de essentie. Voelen en schilderen! Prachtige kunstwerken van deelnemers. En daarna een talentenworkshop van Marianne.

Het allermooiste dat vandaag gebeurde waren twee jongens die na een goed gesprek zich helemaal met elkaar verbonden voelde. De verwondering over dat ze van elkaar niet weten hoe hun dagelijks leven eruit ziet, maar wel het gevoel hadden dat ze elkaar kende…hoe bijzonder! De energie stroomde volop tussen de 2 jongens, beide stonden helemaal open voor elkaars liefde. Stralend en verwonderd gingen ze naar huis! Jongen: “Ik zie nu jouw binnenkant meteen, niet je buitenkant.”

Wat is het toch simpel…vertrouwen, vertrouwen en nog eens vertrouwen. Dan gebeuren de prachtigste dingen, ook met jongeren! ;)

Dag 3: Start with why

Dag 3 van #weekofmylife: vanochtend krijgen we bezoek van dak/thuisloze jongeren.
Mooie verhalen van de jongeren die vanochtend te gast zijn: “Iedereen wil 18 zijn, dan ben je niet groot en niet klein”, “Ik heb een grote droom en soms is het een nachtmerrie”.

IMG_3642

 

Heerlijke middag bij Katja, mooie vragen in haar schrijfworkshop aan de jongeren in #weekofmylife. Nu nagenieten en bijkomen.
Wat was het weer geweldig vandaag! Op naar dag 4.

 

 

Dag 4: Crossing borders

IMG_5254

Zo gaaf dat we vandaag met #weekofmylife naar het uitzwaaifeest van Janne gaan! Ons, onder begeleiding van Robbert en Bouke, aan het voorbereiden op de reis naar Utrecht. Mooie momenten creëren en verzamelen in de trein tijdens dag vier.

De jongeren stromen meteen in de clownerie-workshop en Loesje-workshop op het feestje.

IMG_5267

Tof moment om Janne meer dan 40 mooie getekende momenten aan te bieden. Een kado om ze te verzamelen!

Wat een ongelofelijk gave dag, bijna onbeschrijfelijk. Mooie momenten geplukt in de trein, free hugs gegeven, in de gracht gezwommen, kampvuur gemaakt, twee jongeren weer in de groep opgenomen, nieuwe mensen ontmoet en veel geknuffeld en gelachen.

“Heb je het overleefd vandaag?”  “Man, ik heb geleefd vandaag.”

 

Dag 5: Awakenings

Een perfect moment, goedemorgen wereld pic.twitter.com/noSPW92Lmt

Vroeg uit de veren en mijn mooiste jurk aan, want de jongeren presenteren zichzelf vandaag als afsluiter van de week.

IMG_3771Complete openheid…liefde. Ongelofelijk….nog nooit zoiets meegemaakt.
De toeschouwers van de presentaties werden volledig meegezogen in onze eigen gecreëerde wereld tijdens #weekofmylife. Magisch mooi!
Dankbaar…zo ongelofelijk dankbaar. Wat je geeft zul je ontvangen. Afsluiting van #weekofmylife bewees dit. Nagenieten, intense vermoeidheid, prachtige foto’s van helden, terugdenken aan de prachtige woorden maar vooral het gevoel daarbij.

 

 

The day after….

Vroeg wakker, nog vol van de magie die we gecreëerd en beleeft hebben afgelopen dagen. Constant in ‘the magic zone’ tijdens #weekofmylife.

Al weer vroeg wakker na een intense week. Wat was het prachtig, wat ging het snel en wat hebben we genoten met z’n allen! Jongeren die je op woensdag voor het eerst ziet en tijdens de week met liefde hun verhaal vertellen en je zondag overstelpen met de prachtigste woorden die ik ooit heb gevoeld.
where-the-magic-happensZo dankbaar dat we de jongeren vanuit hun comfortzone zo snel hebben kunnen meenemen naar de wereld waar ‘the magic happens’. Ik heb ze vooral meegegeven dat ze voor die wereld, voor die magie elke dag opnieuw mogen kiezen. Door te kiezen voor liefde, vertrouwen, openheid en kwetsbaarheid. Door te voelen waar zij blij van worden en dat pad te bewandelen. Zware woorden die we door mooie activiteiten te doen behapbaar hebben gemaakt. Alle jongeren hebben vanuit eigenheid gekozen om deze ‘nieuwe wereld’ te verkennen. Wij hebben magie gedeeld tijdens Week of My life en daar ben ik ongelofelijk dankbaar voor.

WOML_Ricardo

De reacties van de jongeren zijn ongelofelijk! “Echt de week van mijn leven”, “onbetaalbaar”, “ik hou van jullie”. “Dit is waar alles om draait: liefde en geluk!”

Prachtig compliment ontving ik: jij hebt de controle, weet precies wat je aan het doen bent. Enkel door vertrouwen.

Heel benieuwd welke school met een Week of My life het schooljaar wil beginnen…wat zou dat het onderwijs verrijken!

5 gedachtes over “Week of My life in 44 X 140 tekens”

  1. Wow, wat een mooi verslag om te lezen. Ik kreeg fulltime kippenvel. Ja, elke school moet hiermee beginnen, dan kan het niet meer stuk joh. Dit klinkt als a life changer! ga zo door x

Ik wil graag reageren!