Ben jij nieuwsgierig naar mij?

Doe ik nog waar ik blij van word? Volg ik mijn hart? Met wie zou ik graag willen samenwerken? Wat moet ik eigenlijk allemaal van mijzelf?

Afgelopen week ben ik er even tussenuit geweest. De zelfgenoemde ‘heidagen’. Elk jaar ga ik er een paar dagen tussenuit om stil te staan als ondernemer. Om terug uit en voor uit te kijken, om te voelen of ik op de juiste weg ben of dat ik ergens moet bijsturen in het volgen van mijn hart.

Focus op focus
Voordat ik weg ging was al duidelijk dat focussen op mijn focus terug zou komen tijdens de ‘heidagen’. Vanuit nieuwsgierigheid naar mijn focus stelde ik mijzelf vragen: voelt het goed wat ik doen? Welke opdrachten vond ik geweldig om te doen? Welke opdrachten zou ik graag willen doen? Ga ik dit zelf initiëren of past hier een opdrachtgever bij? Wat heb ik te geven aan deze wereld? Wat is mijn bijdrage vanuit mijn passie en talenten? Waar word ik echt blij van?

Nieuwsgierige vragen waarmee ik mijn richting bepaal, ook zonder volledig antwoord. Vanuit openheid gesteld, zonder oordeel, zonder waarde, zonder een pasklaar antwoord te verwachten.

En toen was daar zomaar ineens het antwoord! Wauw, het feit dat ik vragen stel is mijn antwoord op mijn vragen. In een woord: nieuwsgierig!

De kracht van nieuwsgierigheid
Nieuwsgierig dat is wie ik ben en waar ik blij van word. Niet alleen van het stellen van vragen, maar ook van de kracht die van nieuwsgierigheid uitgaat. Nieuwsgierigheid staat voor mij voor: open, actief, ondernemend, een avontuur, kwetsbaarheid, altijd in beweging en nog veel meer.

Ken jij de kracht van nieuwsgierigheid?

 • Als je nieuwsgierig bent sta je open ten opzichte van het onderwerp
 • Als je nieuwsgierig bent ga je op onderzoek uit
 • Als je nieuwsgierig bent ben je (pro-)actief en ondernemend
 • Als je nieuwsgierig bent durf je vragen te stellen én te luisteren
 • Als je nieuwsgierig bent verbind je, je met de ander en toon je daarmee betrokkenheid
 • Als je nieuwsgierig bent hoef je het niet ‘te weten’, je bent kwetsbaar
 • Als je nieuwsgierig bent ben je aan het ontdekken
 • Als je nieuwsgierig bent is er geen begin- en eindpunt
 • Als je nieuwsgierig bent kun je leren en jezelf ontplooien
 • Als je nieuwsgierig bent is het leven een avontuur
 • Als je nieuwsgierig bent ben je nooit alleen
 • Als je nieuwsgierig bent, ben je altijd in beweging

De blogs die gaan komen gaan over mij, over nieuwsgierig zijn en over alles wat dat met zich meebrengt (en dat is nogal wat).

Ben jij nieuwsgierig naar mij?

4 gedachtes over “Ben jij nieuwsgierig naar mij?”

 1. Nieuwsgierigheid is mooi! Ik stel altijd veel vragen en daar was niet iedereen altijd even blij mee, veel mensen (docenten, stagebegeleiders, werknemers) zagen het als kritiek.. Zonder vragen valt er echter weinig te leren en te ontdekken. En ja, ik blijf nieuwsgierig naar jou :-)

 2. Goed bezig, Petra!

  Ik ben heel nieuwsgierig naar wat de toekomst voor je gaat brengen. Nu straal je zo veel kracht en energie uit, dat het geweldig is om je bezig te zien en om dingen samen met je te mogen ondernemen. Zoals de gave dingen doen en de gulle gevers.

  Enjoy.

  Vrolijke groet,
  Mark

 3. Laat de ander vertellen wat jij nog niet weet
  Laat de ander ook zelf vertellen wat jij al wel weet
  Als je dat lukt, vertelt de ander langzaam maar zeker wat nog niet eerder gezegd is omdat jullie het nog niet wisten of omdat het wel zeggen nog niet veilig was.
  Leve de nieuwsgierigheid!!!
  Ivo Mijland
  Nieuwsgierig therapeut

Ik wil graag reageren!