Wat een prachtig veldboeket

“Goh, waar heb jij dat prachtige veldboeket vandaan in deze tijd van het jaar?”
“Dat heb ik gisteravond gekregen bij Gave Dingen Doen!”

Ik ben fan van Gave Dingen Doen. Ik faciliteer zelf sessies in Nijmegen en maak zoveel mogelijk mensen enthousiast om Gave Dingen Doen te ervaren. Ik pluk namelijk graag mogelijkheden.

IMG_3880

Tijdens een Gave Dingen Doen sessie wordt op een creatieve manier gecocreërd rondom een vraag van een iemand. De pitchers die hun verhaal vertellen zijn allemaal anders. De onderwerpen zijn verschillend en de vragen waar de pitcher mee geholpen wil worden lopen sterk uiteen. Een Gave Dingen Doen-vraag begint altijd met ‘Hoe kan ik…’. Na het stellen van de vraag gaan de deelnemers los met creatieve ideeën, verdiepende vragen en must-do-koffie-date-tips voor de vragensteller. Grote vellen vol met gekleurde post-its zijn het resultaat, als een kleurig veldboeket.

De ‘Hoe kan ik…vraag’ die eigenlijk betekent: ‘Ik wil zo graag…’

De deelnemers en pitchers zijn steeds anders, de onderwerpen zijn zeer divers, maar de methode is altijd hetzelfde. Een pitcher met zijn eigen verhaal, die zich kwetsbaar open stelt om ideeën te ontvangen. De deelnemers die los mogen gaan op de ‘Hoe kan ik…vraag’ van de pitcher. De ‘Hoe kan ik…vraag’ die eigenlijk betekent: ‘Ik wil zo graag…’

IMG_4057

Iemand die zich zo kwetsbaar opstelt en praat over wat hij graag zou willen, waar zijn passie ligt, waar hij hulp kan gebruiken, die ga je helpen! En dat is dus precies wat er gebeurt! Bij Gave Dingen Doen gaat het niet om jouw mening, of je het wel of geen goed idee vindt is niet van belang. Wat wel van belang is, zijn de mogelijkheden die je als deelnemer ziet, waar de pitcher iets aan kan hebben. Geen discussie, alleen maar een stroom van ideeën en daarmee een stroom van energie.

Wauw, het kan wel!

Je kunt Gave Dingen Doen vergelijken met het samen plukken en samenstellen van een 1veldboeket. De Gave Dingen Doeners plukken hun bloemen in het veld vol mogelijkheden.  Iedereen gaat naar huis met een veldboeket met verschillende bloemen. De bloemen uit het veldboeket zijn de vertegenwoordiging van het veld vol mogelijkheden, dit boeket is nog maar een klein deel van het hele veld. Wat is er allemaal nog meer mogelijk……wauw, het kan wel!

Gave Dingen Doen is dus voelen en ervaren dat er een veld vol mogelijkheden is, altijd, ook voor jou! En of jij nu op een woensdagavond in Nijmegen een veldboeket krijgt aangereikt of je gaat zelf het veld in om te plukken, het Gave Dingen Doen gevoel is overal.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat jij nog meer Gave Dingen Doet?

2012-01-28+janne+tijdens+een+workshop+ziet+een+man+die+alleen+maar+bezwaren+ziet+opeens+in+dat+het+wel+kan+nnf11+09-09-2011044

Een gedachte over “Wat een prachtig veldboeket”

  1. Uit het hart geschreven. Wow, wat komt deze fijn binnen, je raakt me Petra! Super om met jou GaveDingenDoen te faciliteren in Nijmegen. De pitchers willen graag hun talenten inzetten en het is gaaf om ze met cocreatie op weg te helpen. Ik geniet ook van het stuiterbaleffect bij de deelnemers en mezelf. Sprankelen van energie om aan de slag te gaan.

Ik wil graag reageren!